Fysioterapeutti Sini Seppälä (äitiyslomalla)

Kiinnostuin fysioterapiasta intensiivisen tanssiharrastukseni ja omien urheiluvammojeni kuntoutuksen kautta. Työskentelen pääasiassa nuorten ja työikäisten kanssa – asiakasryhmiäni ovat erityisesti urheilijat, raskaana olevat ja synnyttäneet sekä lantionpohjan tai keskivartalon alueen ongelmista kärsivät.

Urheilufysioterapia

Olen sertifioitu urheilufysioterapeutti ja työskentelen useiden eri lajien parissa – viime aikoina erityisesti uimareiden, luistelijoiden ja tanssijoiden kanssa. Lisäksi teemme FysioNovassa yhteistyötä useiden joukkuelajien kanssa, ja monipuolinen asiakaskunta pitääkin minut varpaillani ja kannustaa kehittymään ja kouluttautumaan jatkuvasti.

Vastaanotollani keskitytään monesti keskivartalon, hengityksen, hartiarenkaan sekä lantion ja lantionpohjan ongelmiin sekä niiden yhteistoimintaan. Yhteistoiminnan ongelmat löytyvät monien vaivojen taustalta, ja kipu ei monestikaan kerro varsinaisen ongelman sijainnista. Tavoitteeni on paikantaa ja auttaa korjaamaan todelliset oireiden taustalla olevat syyt, jotta tulokset ovat pitkäkestoisia.

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapiasta hyötyvät mm. raskaana olevat, synnyttäneet, urheilijat sekä virtsankarkailusta tai lantionpohjan kivuista kärsivät. Fysioterapia suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti, ja kokonaisuus vaihteleekin paljon em. asiakasryhmien välillä. Lantionpohjan toiminnan tutkiminen ja kuntouttaminen saattaa olla monesti “se puuttuva palanen” tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiassa, ja olen huomannut sen tukevan loistavasti myös urheilijoiden fysioterapiaa.

Ultraäänikuvantaminen

Ultraäänikuvantamista voidaan käyttää monipuolisesti tuki- ja liikuntaelimistön tutkimisessa ja kuntoutuksessa. Ultraäänikuvantamisen avulla asiakas näkee itse reaaliajassa lihastensa toimintaa testien ja harjoitusliikkeiden aikana, mikä ei monissa tapauksissa olisi mahdollista luotettavasti ilman ultraääntä. Tämä tuo hurjasti uusia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia fysioterapiaan, ja auttaa monien vaivojen kuntoutuksessa. Käytän ultraääntä aina osana lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaa (jolloin sisältyy hintaan) ja tarpeen mukaan laajasti tuki- ja liikuntaelimistön rakenteiden ja toiminnan tutkimisessa. Se on verraton apuväline lihastoiminnan tutkimiseen, harjoittelun helpottamiseen ja seurantaan sekä hoidon vaikuttavuuden arviointiin.

Olen erityisen kiinnostunut urheilufysioterapian, lantionpohjan fysioterapian, erilaisten käsittelyjen, harjoittelun ja ultraäänikuvantamisen yhdistämisestä. En usko yhteen tiettyyn näkökulmaan tai koulukuntaan, ja koen laaja-alaisen otteen tärkeäksi fysioterapiassa. Pyrin löytämään jatkuvasti uusia ja asiakkailleni parhaiten sopivia keinoja erilaisten vaivojen hoitoon, ja työni kehittyy mm. säännöllisten jatkokoulutusten myötä. Olen hankkinut jatkokoulutusta erityisesti urheilufysioterapiasta, faskia-käsittelyistä, rintakehän fysioterapiasta sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiasta, ja uusia koulutuksia on tiedossa jatkuvasti.

Erityisesti urheilijoiden kanssa keskeistä on vamma-alttiuden vähentäminen ja suorituskyvyn kehittäminen fysioterapian keinoin sekä liikehallinnan ja koko kehon tasapainoisen toiminnan kehittäminen. Fysioterapiassa yhdistelen tarpeen mukaan erilaisia käsittelyjä ja harjoittelua. Tavoitteeni on, että vastaanotolta lähtiessään asiakkaalla on ennen kaikkea aiempaa parempi olo, mutta hänellä on myös mahdollisimman selkeä käsitys oireiden syistä sekä kuntoutuksen etenemisestä.

VARAA AIKA SINILLE

ultraaani-kuva