Kuntohoitaja, lymfaterapeutti Sami Olli

Minulla on yli 20 vuoden laaja kokemus fysioterapian eri sektoreilta. Työni on painottunut työikäisten ja urheilijoiden fysioterapiaan. Lajitaustaani kuuluvat mm. juoksu, sulkapallo, kuntosaliharjoittelu ja pyöräily.

Urheilufysioterapia

Olen työskennellyt ja työskentelen useiden eri lajien edustajien kanssa – junioreista senioreihin ja yksilölajeista joukkuelajeihin. Lisäksi olen toiminut valmentajana jalkapallossa ja yleisurheilussa.

Akupunktio

Usein akupunktiohoitoihini hakeudutaan migreenin, päänsäryn, kuukautiskipujen, tenniskyynärpään sekä iskias-oireiden vuoksi. Akupunktiosta on myös apua eri hoitomuotojen tukena. Erityisesti  alaselkäongelmissa akupunktio toimii erinomaisesti mobilisaatio ja  manipulaatiohoitojen rinnalla.

Käytän akupunktiota erillisenä hoitomuotona ja osana fysioterapiaa asiakkaan toiveiden ja tarpeen mukaan. Kokemuksen myötä olen huomannut tiettyjen vaivojen reagoivan paremmin akupunktioon kuin muihin hoitomuotoihin ja päinvastoin, joten huolellinen alkututkimus on aina tärkeää ja takaa parhaan lopputuloksen.

Lymfaterapia

Lymfaterapian tavoitteena on vähentää turvotusta parantamalla imusuoniston toimintaa. Yleisimmin hoidan lymfaterapiassa leikkausten tai tapaturmien jälkeisiä turvotuksia. Muita hoitoindikaatioita lymfaterapiaan ovat erityisesti syöpähoitojen aiheuttama turvotus ja synnynnäinen lymfaödeema.

Lymfaterapialla voidaan tukea myös muuta fysioterapiaa, koska turvotus vaikuttaa lihasten hermotukseen ja voi hidastaa merkittävästi kuntoutumista. Me FysioNovassa hyödynnämmekin jokaisen erityisosaamista, ja edellä mainitut tilanteet ovat melko yleinen syy sisällyttää muutamat lymfaterapiakäynnit fysioterapian hoitojaksoon. Olemme saaneet loistavaa palautetta keskinäisestä konsultaatiostamme, ja yhteistyön avulla voimme tarjota jokaiselle asiakkaalle mahdollisimman hyvän kuntoutuskokonaisuuden.

Työssäni on kiinnostavinta mahdollisuus aidosti auttaa asiakasta tämän yksilöllisen tarpeen mukaan – esimerkiksi toimintakyvyn palauttamisessa ja kivun hallinnassa. Keinoja, joilla haluttuun tavoitteeseen päästään, ovat muun muassa mobilisoivat nivel- ja lihaskäsittelyt, mobilisoiva hieronta, akupunktio, lymfaterapia sekä Graston-sidekudoskäsittely.

VARAA AIKA SAMILLE