skip to Main Content

FysioNovan fysiokartoitus on suunnattu erityisesti urhelijoille ja aktiiviliikkujille,

mutta siitä hyötyvät myös muut kuntoon ja liikuntamääriin katsomatta. Fysiokartoitus sisältää asennon, lihastasapainon, liikkuvuuden, lihasaktivaation ja liikehallinnan testauksen. Kyseessä on perustason testaus, jonka avulla selvitetään fysioterapian ja jatko-ohjeiden tarve. Tarkoituksena on tunnistaa urheilijan vahvuudet ja kehittämistarpeet lajikohtaisesti ja antaa eväitä mahdollisimman turvalliseen harjoitteluun ja urheilussa kehittymiseen. Kartoitus on suunniteltu testaamaan tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa monipuolisesti, ja lajikohtaiset vaatimukset otetaan aina huomioon. Kartoituksen pohjalta jokainen asiakas saa henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja ohjeet. Fysiokartoitus on erinomainen tapa aloittaa uusi harjoituskausi, ja suosittelemme fysiokartoitusta tai fysioterapiakäyntiä, jos olet lisäämässä harjoitusmääriä merkittävästi – vammojen ennaltaehkäisy kun on aina kannattavampaa kuin niiden hoito jälkikäteen.

Kilpaurheilussa ja harrasteurheilussa parhaat tulokset fysiokartoituksen avulla saavutetaan, jos kartoitus tehdään järjestelmällisesti koko joukkueelle tai harjoitusryhmälle. Testaamalla koko joukkue tai ryhmä saadaan arvokasta tietoa ryhmän tilanteesta ja löydetään keinoja harjoittelun kehittämiseen. Isomman ryhmän kartoitukseen kuuluu yksittäisten analyysien tulosten kerääminen ja analysointi kokonaisuutena sekä yhteistyö valmentajan, urheilijoiden, vanhempien ja tarvittaessa lääkärin kanssa. Tulokset voidaan toimittaa osallistujille ja valmennukselle kirjallisesti tai erillisessä palautetilaisuudessa, jonka yhteydessä osallistujilla on mahdollisuus kysyä ja keskustella asioista fysioterapeutin kanssa.

Kartoitustilanne

sisältää fyysisesti vähän kuormittavia testejä, joten samana päivänä voi harjoitella normaalisti. Vaatetuksen on hyvä olla kevyt (shortsit ja t-paita tai toppi).

Huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan kartoitusta. Mahdollista valmentajien kanssa tehtävää yhteistyötä varten tarvitsemme urheilijalta luvan tulosten luovuttamiseen.

Back To Top